Viktig information!

Att ansöka om medel

Stiftelsen MEST kan lämna bidrag enbart till organisationer som verkar inom barn-och ungdomsverksamhet och som arbetar i linje med stiftelsens huvudsakliga ändamål. Dessa organisationer måste uppfylla nedanstående kriterier. Varje ansökande organisation och verksamhet/projekt granskas noga.
När det gäller stiftelsens andra ändamål - vetenskaplig forskning som förhindrar djurplågeri - kan medel t.ex lämnas som ett stipendium eller ett pris till en forskare. Bidrag kan även lämnas till en organisation som verkar i enlighet med ändamålet.

Allmänt:

  • Ansök skriftligen och använd gärna vårt ansökningsformulär. (Ifyllbart formulär öppnas i ny flik.) Fyll i detta och maila till stiftelsen@tuscana.se.

  • Bifoga årsredovisning, stadgar, registreringsbevis, styrdokument mm via mail.

  • Mottagna medel skall redovisas. Detta kan ske när årets medel förbrukats för årets aktivitet/projekt, efter ert årsavslut eller i samband med ny ansökan.  (Det går också bra att avge en delredovisning i samband med ny ansökan.) Redovisningsblankett finns att hämta här. (Ifyllbart formulär öppnas i ny flik.) Fyll i och maila till stiftelsen@tuscana.se Har ni en egen, mer omfattande rapport över er verksamhet tar vi också gärna emot den via mail.

  • Ansökningar tas emot mellan 1 september och 31 december 2024 och beslut om hur medel fördelas fattas i slutet av februari 2025. Om din organisation tilldelats medel så kontaktar vi dig någon gång i månadsskiftet februari-mars 2025.

  • Skicka bara in en ansökan per år.

  • Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss, gärna via mail.


Ansök om:

  • Ni är en ideell organisation, förening eller stiftelse som aktivt arbetar för att barn och ungdomar (max 18 år) som lever i socialt sett riskfyllda miljöer ska kunna föra en trygg uppväxt och integreras i samhället på ett lyckligt sätt.

  • Ni kan uppvisa registreringsbevis, antagna stadgar, signerad årsredovisning, en projektplan och målsättning för det ändamål ni ansöker om medel till, samt har för avsikt att redovisa hur ert arbete framskridit och slutförts. 

Kontakta oss om:

  • Om du företräder en organisation, ett lärosäte eller är en forskare som främjar eller bedriver vetenskaplig forskning utan djurförsök eller forskning med syfte att förbättra villkoren för djur som är föremål för uppfödning för avel, slakt och liknande ändamål.

  • Om du företräder en  mindre forskargrupp eller en ideell organisation (som arbetar i linje med något av stiftelsens ändamål) och söker en lugn och unik skärgårdsmiljö där du kan samla en liten grupp medarbetare. Stiftelsens fastighet är belägen på en liten ö på östkusten. Den lämpar sig inte för barnverksamhet, men däremot för grupper om 1-6 personer. Kanske behöver du/ni tid att samtala, skriva eller planera ditt/ert arbete. Kontakta kansliet för mer information. Berätta vad du arbetar med och varför du/din organisation/arbetsgrupp vill nyttja detta erbjudande. Förfrågningar mottas löpande. Företräde ges Linköpings Universitet.

Tänk på:

  • Att stiftelsen - när det gäller barn-och ungdomsverksamhet - inte betalar ut medel till enskilda privatpersoner, aktiebolag, enskild firma eller andra kommersiella aktörer.

  • Om du är verksam inom området vetenskaplig forskning utan djurförsök eller för djurens livsvillkor ber vi dig kontakta oss för mer information.

  • Att stiftelsen inte kan stå som ensam finansiär av en verksamhet. (Dvs om du driver en ideell organisation av något slag måste du söka ekonomiskt stöd från flera håll.)

  • Att stiftelsen alltid vill granska aktuell årsredovisning, stadgar, registreringsbevis och allra helst ser en personlig kontakt. Vi besöker gärna er verksamhet. Detta gäller framför allt om vi inte tidigare har haft kontakt.

  • Vid avslutat projekt, eller efter årsavslut om medel gått till löpande verksamhet, eller allra senast i samband med ny ansökan, skall en skriftlig redovisning lämnas som beskriver hur bidraget använts.

  • Stiftelsen delar oftast ut anslag i storleksordningen 25 000 till 300 000 kr per projekt, men tänk på punkt tre ovan.

  • Om bidraget inte redovisas eller om det används på annat sätt än till det projekt eller den verksamhet som beviljats medel kan mottagaren bli återbetalningsskyldig.